Veljavni od 20.11.2021

Osnovni namen

Splošni pogoji spletne trgovine BibiMoon so sestavljeni v skladu z Zakonom o  varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZeKom-1).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine BibiMoon, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med BibiMoon in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Spletna trgovina ima pravico spremeniti pogoje poslovanja s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za uporabnika zavezujoče.

Identifikacija prodajalca

Upravljalec in prodajalec izdelkov v spletni trgovini BibiMoon je podjetje Šiviljstvo Brane Lekić, s.p. (v nadaljevanju ponudnik). 

Naziv podjetja: Šiviljstvo Brane Lekić, s.p.

Naslov in sedež podjetja: Vodovodna ulica 7, 3320 Velenje

e-mail: bibimoon.sewing@gmail.com

Spletna stran: www.bibimoon.si

Matična številka: 8797757000

Davčna številka: 29498384

Podjetje ni davčni zavezanec.

TRR SI56 1010 0005 9077 651 (odprt pri Banka Intesa Sanpaolo d.d)

Opredelitev pojmov

BibiMoon je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje Šiviljstvo Brane Lekić, s.p., Vodovodna ulica 7, 3320 Velenje

Kupec je vsaka pravna ali fizična oseba, ki je v spletni trgovini BibiMoon opravila nakup.

Kupec ob zaključku vsakokratnega nakupa potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na teh straneh.

Sedež prodajalca Šiviljstvo Brane Lekić, s.p. je na naslovu Vodovodna ulica 7, 3320 Velenje.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki pregleduje in/ali nakupuje vsebine v spletni trgovini podjetja Šiviljstvo Brane Lekić, s.p.

Registriran uporabnik je vsaka fizična oseba, ki se je v spletni trgovini registrirala kot registriran uporabnik.

Prodajna ponudba je ponudba, ki jo predstavljajo izdelki, predstavljeni na spletnem naslovu spletne trgovine.

Jezik poslovanja je slovenski. Prodajna pogodba med kupcem in prodajalcem je sklenjena v slovenskem jeziku.

Dostavljavec je delavec dostavne službe, ki kupcu, kateremu je bilo blago poslano, po pošti izroči pošiljko.

Registracija

Za uspešen nakup je zaželjena registracija kupca, ni pa obvezna. Vneseni podatki bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo kupčevih naročil.

Ob registraciji v spletni trgovini BibiMoon, obiskovalec pridobi uporabniško ime ter geslo. Z registracijo ali izvedenim naročilom obiskovalec postane uporabnik. S tem, ko uporabljate spletno trgovino BibiMoon, prav tako pa tudi s prijavo in registracijo na spletnem mestu, se šteje, da ste kot uporabnik seznanjeni s splošnimi pogoji uporabe in jih v celoti sprejemate. Splošni pogoji uporabe se nanašajo na vse oblike uporabe spletne trgovine in na vse oblike interaktivne komunikacije, ki jo omogoča spletno mesto.

Za uporabo spletnega mesta med drugim šteje tudi dostop do spletnih strani in drugih vsebin v okviru spletnega mesta, uporaba funkcij in storitev spletnega mesta, prav tako pa tudi prenos datotek in drugih vsebin iz spletnega mesta.

Spletno mesto BibiMoon si pridružuje pravico spremeniti te splošne pogoje uporabe. Uporabnik se zavezuje, da bo občasno na spletnem mestu preveril, ali so se splošni pogoji spremenili. V primeru, da uporabnik s spremenjenimi splošnimi pogoji uporabe ne bo več soglašal, mora takoj prenehati z uporabo spletnega mesta. BibiMoon ne prevzame odgovornosti za nedelovanje oziroma zaprtje spletnega mesta.

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba v spletni trgovini BibiMoon ažurira in spreminja pogosto in hitro. Vse cene v spletni trgovini so objavljene v evrih (EUR) in veljajo do preklica. Predstavljena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100% plačila po predračunu, z nakazilom na TRR ali pri drugih plačilnih sredstvih. Spletna trgovina BibiMoon si pridržuje pravico, da določenega izdelka ni na zalogi in ga ni več možno izdelati, kljub temu, da je objavljen v spletni trgovini BibiMoon .

Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene so navedene v Evrih (EUR) in ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV), saj po zakonu o DDV (ZDDV 94. člen) nismo davčni zavezanec.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo.

Dopuščamo možnost napake pri vnosu tehničnih specifikacij artiklov. Slike artiklov so delno simbolične. Ker se izdelke ročno šiva, se lahko zgodi, da minimalno odstopajo od izdelka na sliki.

Dobavni roki

Vse izdelke šivamo po naročilu. Oznaka NA ZALOGI pomeni, da je na zalogi blago, iz katerega lahko pripravimo določene izdelke. Rok dobave je večinoma 10 – 14 DELOVNIH dni od prejema plačila. V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši, vas bomo o tem obvestili.

Zavrnitev naročila

Spletna trgovina BibiMoon si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, mu v tem primeru vso kupnino vključno s stroški dostave nakažemo na njegov račun.

Postopek naročanja

Na spletni strani so predstavljeni izdelki, ki predstavljajo prodajno ponudbo v spletni trgovini BibiMoon.

Ob vsakem izdelku je simbolična slika izdelka in opis izdelka. Kupec lahko naroči izdelke, ki so prikazani v spletni trgovini ali odda naročilo za izdelavo določenega izdelka, ki je oblikovan po njihovih željah.

Kupec izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah. Naročila sprejemamo preko nakupa v spletni trgovini BibiMoon, preko e-pošte bibimoon.sewing@gmail.com ali preko našega Facebook profila BibiMoon.

Naročanje je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu, vse dni v letu.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini BibiMoonsklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Postopek nakupa

1. Registracija novega uporabnika

Pri prvem nakupu preko spletne strani www.bibimoon.si je možna registracija novega uporabnika. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Ob registraciji je potrebno vpisati vse potrebne podatke (naslovi, osebni podatki, kontaktno številko). Pri vsakem nadaljnjem nakupu je potrebna le prijava v sistem z obstoječim e-mail naslovom in geslom.

2. Nakupovalna košarica

V nakupovalno košarico lahko kupec spravlja artikle, ki se mu zdijo zanimivi in vredni nakupa, pred nakupom pa jih lahko iz košarice odstrani. Vrednost košarice se sproti osvežuje. V košarici lahko kupec spreminja količino izbranih artiklov.

3. Naslov

V tem koraku je možno določiti različen naslov za dostavo in za izpis na računu. Kupec mora skrbno preveriti natančnost podatkov.

4. Dostava

V tem delu naročila mora kupec obkljukat, da se strinja s pogoji poslovanja, če tega ne stori, sistem kupca opozori na to. V primeru, da se kupec ne strinja s pogoji poslovanja, ne more izvesti naročila izdelka do konca.

 5. Zaključek naročila

S klikom na gumb Zaključi nakupje naročilo zaključeno in spremembe niso več mogoče. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše temu namenjeno besedilo – potrdilo o naročilu. Izpisani so tudi ostali podatki o naročilu: številka naročila, datum naročila, končni znesek s poštnino in izbrani način plačila.

V nekaj minutah po oddaji naročila prejme kupec na elektronski naslov obvestilo o prejemu naročila, v katerem je podrobno navedena specifikacija in vrednost izdelkov.

Prodajalec bo vsako naročilo kupca pregledal.

V primeru, da naročenega artikla ni več na zalogi ali v primeru očitno napačne cene izdelka, ki lahko nastane zaradi napake pri elektronskem prenosu podatkov, si prodajalec pridržuje pravico, da naročilo zavrne, kupcu predlaga nakup podobnega, alternativnega izdelka, ki ga ima na zalogi ali kupcu predlaga naročilo po trenutno veljavni prodajni ceni. Kupec lahko novo ponudbo sprejme ali brez kakršnihkoli stroškov zavrne in odstopi od naročila.

Po prejemu potrdila o plačilu bo prodajalec pričel z izdelavo naročenega izdelka, katerega rok dobave je 10 – 14 delovnih dni.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

Z nakazilom na račun po predračunu. Podatke, potrebne za nakazilo prejmete po elektronski pošti po oddaji naročila. Ponudnik naročilo rezervira do plačila predračuna oz. najdlje 8 dni od potrditve naročila. Kasneje dobavljivosti blaga ne zagotavlja več.

S kreditno kartico preko vmesnika STRIPE, kateri skrbi za varne transakcije.

Vračilo izdelka / odstop od pogodbe

V skladu z določbo 43.č člena ZVPot ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona.

V  primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prevzema vrnjenega blaga.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43. b člena.

 Vračilo izdelka, narejenega po naročilu

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam in specifičnim željam (vsa odstopanja od standardnih izdelkov, ki jih najdete v trgovini BibiMoon: prilagojena dolžina, širina, drugačna izbira blaga, tiska, personalizirani izdelki,…).

V primeru, da uporabnik vrne izdelek, je bil že uporabljen/opran in ali iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljnjo prodajo, lahko podjetje Šiviljstvo, Brane Lekić s.p. terja odškodnino.

Popusti

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu preko spletne trgovine BibiMoon in je časovno omejena. Po izteku tega roka je koda za popust neveljavna. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila ali v drugih medijih.

Pri oddaji naročila v nakupovalni košarici lahko uporabnik vpiše veljavno kodo za popust v za to pripravljeno okno. Ko uporabnik vpiše kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Popusti se med seboj ne seštevajo.

Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.

Kode za popust ni mogoče unovčiti pri že znižanih izdelkih. Pridržujemo si pravico, da določenega izdelka v času trajanja popustov ni več na zalogi in ga ni možno več izdelati.

Vsi popusti so jasno navedeni ob izdelku samem. Popustov ni mogoče zamenjati v denarna izplačila. V kolikor kupite stvar pred popusti, niste upravičeni do dodatnih popustov, četudi so znižani enaki izdelki.

Omejitev odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Intelektualna lastnina

Spletna trgovina BibiMoon je last podjetja Šiviljstvo Brane Lekić s.p. in z njim tudi vse vsebine, logotipi, fotografije in ostala avdiovizualna ter tekstovna dela. Vsi omenjeni elementi so tako predmet intelektualne lastnine, s čimer ima podjetje Šiviljstvo Brane Lekić s.p. edino pravico razpolaganja s pravicami do vseh vsebin na portalu. Uporabnik spletnega mesta ima pravico dostopa do spletnega mesta, registrirani uporabnik pa ima poleg pravice dostopa do spletnega mesta tudi pravico uporabe aktivnosti, ki jih lahko uporablja kot registrirani uporabnik. Z dostopom do spletnega mesta se uporabniku dovoli, da lahko omejeno, neizključno in le za zasebne namene uporablja vsebino spletnega mesta pod pogoji iz teh splošnih pogojev uporabe. Vsako drugo reproduciranje ali druga uporaba kateregakoli elementa na portalu ali za katerikoli drug namen, vključno z komercialno uporabo, ali za tretje osebe je prepovedano brez vnaprejšnjega pisnega soglasja podjetja Šiviljstvo Brane Lekić s.p.

Piškotki

Z uporabo spletne trgovine BibiMoon se strinjate z uporabo piškotov na vašem brskalniku. Shranjujejo se na vašem disku in zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani (katere izdelke ste dodali v košarico, ali ste že prijavljeni, katere nastavitve ste izbrali, itd.)

Piškoti niso nevarni. Niso računalniški programi in ne morejo vplivati na delovanje vašega računalnika. Med brskanjem spletne strani se v brskalnik nalagajo piškoti, preko katerih nam naš oglaševalski partner omogoča ponovno oglaševanje obiskovalcem link na drugih spletnih straneh. Storitev ne zbira ali shranjuje nobenih osebnih podatkov.

Varnost podatkov

Lastnik spletnega mesta BibiMoon zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (v primeru, da obiskovalec v spletni trgovini opravi nakup). Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi.

V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

Obiskovalec z izvedeno registracijo dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri registraciji. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede pri registraciji, so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Trajno hranimo podatke, ki jih je obiskovalec vnesel ob registraciji v računalniški sistem, ki je ustrezno varovan in zaščiten.

Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

Moja košarica
Close Seznam želja
Compare Products (0 Izdelki)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Kategorije